Görüşmeyi Başlat
1
Bilgi almak ister misiniz?
Kodu Tara
Size nasıl yardımcı olabiliriz?

Sitenizde Marka Kişiliğini Nasıl Gösterebilirsiniz?

Sitenizde Marka Kişiliğini Nasıl Gösterebilirsiniz?
İrem Erdoğan

İrem Erdoğan

Medya Planlayıcı

07.02.2021

"Marka" kelimesini duyduğunuzda aklınıza logolar, paket tasarımları veya renkler gelebilir. Ama bundan çok daha fazlası. Markanız, birisinin işletmenizin adını duyduğunda düşündüğü her şeydir. Bunlar kullandığınız kelimeler, sosyal medyada paylaştığınız resimler, sunduğunuz müşteri hizmetleri ve müşterilerinizde uyandırdığınız duygular ve hislerdir. İnsanların şirketiniz hakkında sahip oldukları algıdır.

Her markanın bir kişiliği vardır. Eğlenceli ve abartılı olabilir. Modern ve ileri görüşlü olabilir. Ya da merhametli ve topluma geri verme sevgisi olabilir. Bu kişilik, hedef kitlenizle bağlantı kurmanıza ve köpek maması, kahve, mücevher veya satabileceğiniz her şey için onların tercihi haline gelmenize yardımcı olur. 

Bu nedenle, markanızı çevrimiçi mağazanızda sergilemek çok önemlidir, böylece kim olduğunuz ve neyi temsil ettiğiniz konusunda hiç şüpheniz olmasın. Ama bunu nasıl yaparsınız?

Mükemmel temayla başlayın
Temanız, site tasarımınızda büyük bir rol oynar. Sektörünüz için özel olarak oluşturulmuş, markanız için doğru düzene sahip olan veya size istediğiniz herhangi bir şeyi yaratma esnekliği veren bir tane seçin. 

Renklere dikkat edin
Renkler duygularla ilişkilendirilir ve sitenizin ve markanızın havasını oluşturur. Örneğin, kırmızı genellikle enerji ve sevgiyi aktarırken yeşil, zenginlik ve doğa fikriyle bağlantılıdır. Seçtiğiniz renklerin hedef kitleniz için ne ifade ettiğini düşünmek önemlidir.

Doğru yazı tiplerini kullanın
Doğru yazı tipi kombinasyonu, en önemlisi, okunması kolaydır, ancak aynı zamanda stil ve kişiliği ifade eder. Web'de gördüğünüz yazı tiplerini düşünün - her biri size nasıl hissettiriyor? Geleneksel serif yazı tipi.

Benzersiz içerik yazın
Ne söylediğiniz ve nasıl söylediğiniz, marka kişiliğini oluşturmada uzun bir yol kat eder. Yazınızın üslubunu düşünün - işiniz hakkında ne diyor? 

Harika fotoğraflar seçin
Yüksek kaliteli fotoğraflar profesyonel görünmenizi sağlar ve potansiyel alıcıların ürünlerinizin nasıl göründüğüne dair net bir fikir edinmesine yardımcı olur. Ama aynı zamanda duygu ve stili de aktarabilirler.

Markanızın tarzını sergileyin
Elbette site tasarımınızda yazı tiplerinden, resimlerden ve renklerden daha fazlası var. Bu tasarım öğeleri, benzersiz bir görünüm oluşturan tüm ekstralarla (simgeler, resimler, dokular) birlikte çalışır

 


JumboSoft interaktif e-ticaret paketleri ile kendi e-ticaret sitenizi kurabilir, internetten satış yapabileceğiniz online mağazanızı açabilirsiniz. Hemen başvurarak 15 gün boyunca altyapımızı ücretsiz olarak deneyebilirsiniz. 
 

Yorumlar (0)

Herhangi bir yorum bulunmamaktadır. İlk yorumuz siz yapın!

Yorum Yapın