Görüşmeyi Başlat
1
Bilgi almak ister misiniz?
Kodu Tara
Size nasıl yardımcı olabiliriz?

İşletme Maliyetlerini Düşürmenin Yolları

İşletme Maliyetlerini Düşürmenin Yolları
Adem Tiryakioğlu

Adem Tiryakioğlu

Mali Müşavir

09.02.2021

Çevrimiçi işinizi yürütmek söz konusu olduğunda, kâr marjlarınız sizin için her şey demektir. Kâr marjlarınızın sağlığı, işletmenizin geleceğini nereye yönlendirebileceğinizi belirler, böylece kazanç potansiyelinizi en üst düzeye çıkarmak en önemli önceliklerinizden biri olmalıdır. Her bir küçük şey yardımcı oluyor, bu nedenle bu makalede, sizin işletmeniz için de bir fark yaratmaları umuduyla bizim için fark yaratan kendi kişisel işletme maliyet azaltma ipuçlarımızı paylaşıyoruz.

İş dünyasında, kazanç potansiyelinizi en üst düzeye çıkarmanın 3 ana yolu vardır:

  • Daha fazla müşteri edinin
  • Önceki müşterilerinizi sizden daha fazla alışveriş yapmaya ikna edi
  • İşletme / genel masraflarınızı azaltın

Öncelikle, son noktaya odaklanacağız: Mevcut marjlarınızdan daha fazla kazanç elde etmek ve işinizi genel olarak daha zayıf hale getirmek için işletme maliyetlerinizi nasıl azaltabilirsiniz. Temel bir dizi temel uygulama, araç ve hizmet üzerinde çalışan yalın bir işi yürütmek, olabildiğince verimli olmanızı ve işletmenizin nakit akışını gerçekten ihtiyaç duymadığınız gereksiz kaynaklara göre önceliklendirmenizi sağlar.

İşletme Maliyetini Azaltma İpucu 1: Uygulamalara / Araçlara Erken Yatırım Yapın

İlk işletme maliyetini düşürme ipucumuz, ömürlerinin başlarında yatırım yapabileceğiniz uygulamalar, araçlar ve hizmetler için sürekli olarak tetikte olmaktır. Girişimler yeniyken, kurucuları, diğer, daha yerleşik araçlardan daha düşük bir fiyata yararlı bir hizmet almak için hala yapım aşamasında olan bir aracı kullanmaktan çekinmeyen az sayıdaki hevesli müşteriden fon almaya heveslidir. Hizmetlere erkenden yatırım yaparak, muhtemelen ömrü boyunca piyasada listeleneceği en düşük fiyattan bu araca erişeceksiniz ve başlangıç ​​aşamalarında bazı hatalar olsa da, Kuruculara, aracı genel halk için nasıl daha iyi hale getirebilecekleri konusunda geri bildirim sağlama ve sonuçta sizin için de daha iyi bir araç oluşturmaya yardımcı olma fırsatı.

Bununla birlikte, en büyük avantaj, uygulamalara, araçlara ve hizmetlere erkenden yatırım yaptığınızda, zamanla büyüdükçe muhtemelen fiyatlandırma planlarına atılacak olmanızdır; bu, başlangıçta listelenen düşük fiyatı hala ödeyeceğiniz anlamına gelir. başlangıç ​​pazarda mevcuttu, ancak yeni müşteriler ürün daha premium olduğunda daha yüksek bir fiyat ödeyecekler.

İşletme Maliyetini Azaltma 2. İpucu: Her Zaman Daha Fazlasını İsteyin

Bu belki de sunabileceğimiz en basit işletme maliyetini düşürme ipuçlarından biridir, ancak girişimciler tarafından genellikle yetersiz kullanıldığını görüyoruz çünkü pek çok insan bunu bir seçenek olarak görmüyor bile. Buradaki tavsiye basit: Kullanmak istediğiniz uygulamalara, araçlara veya hizmetlere ücretsiz veya indirimli erişim isteyin. Bazen işe yaramaz. Hizmetlerine ücretsiz veya indirimli erişim istemek için şirkete e-posta gönderebilirsiniz ve onlar sadece hayır derler. Sorun değil - en azından sordun. Ama bazen ve muhtemelen beklediğinizden daha sık olarak, evet derler.

Girişimciler, diğer girişimcilerin koşuşturmasını takdir ederler, bu nedenle, şu anda bunu karşılayamadığınız için başka bir girişimcinin aracına ücretsiz veya indirimli erişim istiyorsanız veya bütçelenmiş işletme maliyetlerinizden çok büyük bir kısmını alacaktır. biliyorum! Girişimciler koşuşturmayı gördüklerinde fark ederler ve bu arada ürünlerinden biraz daha az kazanacakları anlamına gelse bile, genellikle bir girişimciye yardım etme olasılıklarından daha yüksektir. Sanayimizin gelişmesini sağlayan ve girişimcileri iş dünyasında tutan bu cömertliktir.

İşletme Maliyetini Azaltma İpucu 3: Ömür Boyu Fırsatlardan Yararlanın

Ömür boyu anlaşmalar, bir işletme sahibinin en iyi arkadaşıdır ve bunları halihazırda kullanmıyorsanız bir numara kaçırıyorsunuz demektir. Ömür boyu anlaşmaları henüz duymadıysanız ve ne olduklarından emin değilseniz, bu, işletmelerin tüketicilere uygulamalarını, araçlarını veya hizmetlerini son derece indirimli tek seferlik bir satın alma için sundukları bir süreçtir. "ömür boyu" anlaşma çünkü anlaşmayı satın alan kişi ömür boyu araca erişebilir. Bu önemlidir, çünkü bu uygulamaların, araçların ve hizmetlerin çoğu genellikle pazarda aylık veya yıllık abonelik ücretleriyle sunulur, bu da hızla artar ve bir işletmenin işletme maliyetlerinin maliyetli bir parçası haline gelebilir.

İşletme Maliyetini Azaltma İpucu 4: Yıllık Ödeme

Önceki bölümde bu işletme maliyetini azaltma ipucundan kısaca bahsetmiştik, ancak çevrimiçi işletmeniz için bir uygulama, araç veya kaynak satın almayı her düşündüğünüzde tekrarlamak önemlidir. Çoğunlukla, alete aylık olarak ödeme yapmanın aksine, araca tüm bir yıllık erişim için peşin ödeme yaparsanız, araçlar indirimli bir fiyat noktasında sunulur ve bu da genel işletim maliyetlerinizi önemli ölçüde azaltabilir. Her ay daha küçük, daha küçük parçalar yerine peşin ödeme yapmak ağır bir ücret olabilir, ancak kısa vadeli kazançtan ziyade daha büyük resme bakmak önemlidir. İşletmeniz için düzenli olarak kullandığınız tüm uygulamalar, araçlar ve hizmetler için yıllık ödeme yaparak, işletmenizin işletme maliyetlerini hızlı bir şekilde artırabilecek makul bir miktarda azaltmanız olasıdır.


JumboSoft interaktif e-ticaret paketleri ile kendi e-ticaret sitenizi kurabilir, internetten satış yapabileceğiniz online mağazanızı açabilirsiniz. Hemen başvurarak 15 gün boyunca altyapımızı ücretsiz olarak deneyebilirsiniz. 
 

Yorumlar (0)

Herhangi bir yorum bulunmamaktadır. İlk yorumuz siz yapın!

Yorum Yapın