Görüşmeyi Başlat
1
Bilgi almak ister misiniz?
Kodu Tara
Size nasıl yardımcı olabiliriz?

İnternetten Satış Nasıl Yapılır?

İnternetten Satış Nasıl Yapılır?
Ayça Altıntaş

Ayça Altıntaş

İçerik Editörü

25.03.2021

İNTERNETTEN SATIŞ YAPMANIN 7 KOLAY ADIMI

İnternet üzerinden ürün ve hizmet satan e-ticaret dünyası, her yerdeki girişimciler için büyük fırsatlar sunuyor. E-ticaret istatistiklerine kapsamlı bakış, hızlanmadan sağlam bir büyüme gösterecektir. Bir iş kurmak gibi hedefiniz varsa, çevrimiçi satış son derece faydalı olabilir. Ayrıca mülk satın alma ve fiziksel mağaza açma riskleri olmadan başarıya giden bir yol sağlayabilir. Elbette bir online mağaza açmanın birkaç adımı var. Sizin düşünmeniz gereken bir sektör, işletme adını ve hizmet etmek istediğiniz müşterilerinizin türlerine karar vermek. Vitrininiz internette olacağından web siteniz için kullanışlı bir alan adı oluşturmanız ve hangi kargo şirketini kullanacağınız gibi diğer ayrıntıları da düşünmelisiniz. Kabul ediyorum! Başta çok zor görünebilir. Ancak size söyleyecek olduğum 7 kolay adımda hedefiniz daha ulaşılabilir olacak! Hazırsanız başlayalım!

Hangi ürünlerin satılacağını seçin
Sırf bir e-ticaret işi istemiş olmanız, ne satmak istediğinize tam olarak karar verdiğiniz anlamına gelmez. Neyin satılacağına karar vermek süreçteki en büyük adımdır. Bu kararı vermenin en iyi yolu, geniş bir şeyle başlamak ve ardından onu özelliklere indirgemektir. Daha küçük bir özellik seçmek, belli bir alanda başarılı olmayı kolaylaştırır ve rekabeti azaltır.

Doğru Alan Adı Seçin
Müşterilerinizin size ulaşabilmesi için bir alan adı veya URLye ihtiyacınız vardır. Aynı anda işletmenizi adlandırmak ve alan adınızı seçmek iyi bir fikirdir. Bu şekilde, etki alanı adı olarak çalışmayan veya zaten alınmış bir işletme adı seçmek gibi sorunlardan kaçınırken işinizi yansıtan bir etki alanı seçebileceksiniz. Kullanışlı alan adını seçmek çok önemlidir. Alan adları kısa, hatırlanabilir, ve net olmalıdır. İşletme adınız sattığınız ürünlerle ilgili anahtar kelimeleri yoksa SEO (arama motoru optimizasyonu) amacıyla alan adınıza en önemli anahtar kelimenizi eklemelisiniz.

Çevirimiçi Mağzanızı Oluşturun
Birçok yeni işletme sahibi, kendi teknik bilgi eksikliğinden endişe duydukları için bir web sitesi yapmak konusunda çekingen davranabilir. Ancak bugün tek bir kod satırı yazmadan güzel, sade ve başarılı bir çevrimiçi mağaza oluşturabilirsiniz. Önemli olan, online mağazanızı için ürün, ödeme oluşturmak ve diğer temel unsurlar için ihtiyacınız olan tüm araçlara sahip bir e-ticaret çözümü bulmaktır.

Banka Hesabınıza Ödeme Alın
Çevrimiçi ödemeleri kabul etmeye başlamanın birkaç yolu vardır ve bazıları diğerlerinden daha çabuk ve etkilidir. En kolay (ve en hızlı), çevrimiçi mağazanız için JumboSoft’u kullanmaktır, çünkü JumboSoft ödeme entagrasyonları sayesinde ödeme işinizi bir tık ileriye taşıyor!

Gönderim Yöntemlerinizi Seçin
Müşterileriniz çevrimiçi sipariş verdiğinden dijital indirmeler satmadığınız sürece, ürünlerinizi onlara ulaştırmanın bir yolunu bulmanız gerektiğinden, nakliye, e-ticaretin merkezinde yer alır. Fiziksel ürünler satıyorsanız, hangi kargo şirketlerini kullanacağınıza karar vermeniz ve müşteriden ücret almak için uygun fiyatları belirlemeniz gerekir. Ücretsiz gönderim çevrimiçi mağazalar için çok iyi olsa da maliyeti karşılamanız gerekecek, bu yüzden kargo şirketiniz aracılığıyla doğru tutarlar başlamanız daha sağlıklı olacaktır. Müşteri siparişlerini hazırlarken gerçek zamanlı oranlar otomatik olarak hesaplanarak, müşteriden fazla ücret talep etmemenizi veya yeterince ücret almayarak para kaybetmemenizi sağlar.

Çevrimiçi Mağazanızı Tanıtıma Açın ve Pazarlama Yapın
Sen gerektiğini hemen çevrimiçi mağaza pazarlamaya başlamanın müşterilerinin sürekli akışını sağlamak için. En iyi pazarlama biçimi, sosyal medyayı, e-posta haber bültenlerini, arama motoru optimizasyonunu ve ücretli reklamcılığı içeren çok yönlü bir yaklaşımdır. Facebook gibi sosyal medya, adınızı duyurmanın ve müşterilerle etkileşimde bulunmanın harika bir yoludur. Size gereken bir Facebook İşletme Sayfası oluşturma. Instagram ve Facebook mükemmel etkileşim araçlarıdır ve ek bir bonus için tüm bu platformlardan ürün satabilirsiniz.

İşletmenizi Büyütün

İşletmeniz başladıktan sonra siparişleriniz başladıktan sonra, bu siparişleri mümkün olan en hızlı sürede işlemeniz ve yerine getirmeniz gerekir. Bu, müşteri tabanınız büyüdükçe zor olmaya başlayabilir ve farklı iş görevlerine harcadığınız zamanı mükemmel müşteri hizmeti sunma becerisiyle halletmeniz gerekebilir . Bu, yeni işletmelerin hazırlıklı olmadıklarında genellikle mücadele etmeye başladığı yerdir, bu nedenle işinizi geliştirmek ve büyütmek ihtiyacınız olan araçlara sahip olmak önemlidir.

SON BAKIŞ

  • Sektörünüzde bir işletmeyi sürdürmek için ihtiyacınız olan tüm lisansları aldınız mı?
  • Online mağazanızın müşterilerinizin bilgilerini korumak için gerekli tüm güvenliğe sahip olduğundan emin olun.
  • Markanız için bir tasarım öğesi seçtin mi?
  • Ürünlerin için uygun bir kategori yapısı oluşturdun mu?
  • Kargo, iade ve Gizlilik Politikalarınızı web sitenizde yayınladın mı?
  • En az bir ödeme seçeneği belirledin mi?
  • Doğru vergi oranlarını belirlerdin mi?
  • Gönderim yöntemlerinizi ayarladın mı?
  • Müşteri hizmetlerini aktif edebilmek için işletmenizin iletişim bilgilerini sitenizde yayınlıyor musunuz?

 


JumboSoft interaktif e-ticaret paketleri ile kendi e-ticaret sitenizi kurabilir, internetten satış yapabileceğiniz online mağazanızı açabilirsiniz. Hemen başvurarak 15 gün boyunca altyapımızı ücretsiz olarak deneyebilirsiniz. 
 

Yorumlar (0)

Herhangi bir yorum bulunmamaktadır. İlk yorumuz siz yapın!

Yorum Yapın